MODULAIR BOUWEN

WAT IS MODULAIR BOUWEN?

Modulair bouwen is een constructiemethode waarbij gebouwen worden opgebouwd uit vooraf gefabriceerde modules of onderdelen die in een fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwplaats worden geassembleerd.

Deze modules kunnen variëren van complete kamers tot delen van een gebouw, zoals muren, vloeren of plafonds. Het biedt voordelen zoals snellere bouwtijden, lagere kosten, verbeterde kwaliteitscontrole en meer flexibiliteit in ontwerp.

Wat zijn de voordelen van modulair bouwen?

KORTERE bouwtijden

Omdat modules off-site worden gefabriceerd terwijl de bouwplaats wordt voorbereid, kan de totale bouwtijd aanzienlijk worden verkort.

Verbeterde kwaliteit

Modules worden onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek gebouwd, wat resulteert in consistente kwaliteit en minder kans op bouwfouten.

Duurzaamheid

Modulair bouwen kan leiden tot minder afval en energieverbruik tijdens de constructie, en de mogelijkheid om modules later te hergebruiken of te recyclen.

IS modulair bouwen ook echt duurzaam?

Het gebruik van modulaire bouwmethoden resulteert in aanzienlijk lagere CO2-uitstoot in vergelijking met traditionele bouwprojecten op locatie. Niet alleen installatie van modules ter plaatse is 50% sneller dan traditionele bouwmethoden, maar het leidt ook tot een reductie van 90% in voertuigbewegingen en tot 90% minder afval.

MARKTSEGMENTEN 

Migrantenwoningen

Ruime woningen voor werknemers uit het buitenland zijn essentieel.

Studenthuisvesting

Wij bouwen zowel tijdelijke- als permanente accommodatie.

Schoolgebouwen

Onze modulaire constructies bieden flexibiliteit en snelle uitvoering.

Kantoren

Zowel voor tijdelijke kantoorruimte als permanente oplossingen

Zorg

Modulaire zorgcentra, ziekenhuizen of mantelzorgwoningen.

Kracht door SAMENWERKING

Alle onderdelen zijn voor elkaar ontworpen en op elkaar afgestemd. Dus ze passen altijd naadloos op elkaar en er is nagenoeg geen materiaalafval. Oplever- en herstelwerk zijn minimaal met dit prefab bouwsysteem.

Dit kunnen wij realiseren dankzij de inzet van onze partners. Samen met hen maken we modulair bouwen mogelijk.

laatste updates

Blogpost

Is modulair bouwen ook echt duurzamer?

Blogpost

Is modulair bouwen ook echt duurzamer?

Blogpost

Is modulair bouwen ook echt duurzamer?